Schimbare adrese ip

Suntem conștienți că această decizie nu ii bucură pe cei care au servere la noi, dar am fost nevoiți să o luăm.

Vom renunța la clasa de ip-uri 109.163.232.0/24 (toată clasa, intervalul 0-254), principalul motiv fiind acela că această clasă nu a fost cumpărat de noi ci a fost doar inchiriată. Dacă nu am fi renunțat acum la ea, am fi fost oricum obligați să o facem in viitor și am hotărât să luăm această decizie acum decât mai târziu.

In locul clasei 109.163.232.0/25 au fost achiziționate un număr de 512 adrese ip (aceste adrese ip nu se vor schimba chiar dacă ne mutâm intr-un datacenter de la polul nord sau polul sud), iar ca efelectele negative datorate schimbării adreselor ip să fie minime am alocat tuturor clienților incă un server cu o adresă nouă ip. Până pe data de 20 septembrie se pot folosi ambele adrese ip in paralel, astfel toți clienții vor avea timp să iși redirecționeze jucătorii de pe vechile adrese ip pe cele noi.

Serverele cu noile adrese ip rulează pe un alt server mult mai puternic(intel xeon 2x6core, 48gb ram, 4xssd raid) făță de cele cu vechile adrese ip (ivy bridge 3770, 16gb ram, hdd sata2), vreau să aveți in vedere că aceste schimbari fac trecerea către un alt nivel de calitate.

Mulțumim pentru ințelegere.

Share this page on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest