Fonduri Parteneriate

cooperareNe-am gândit cum am putea sa ajutăm comunitățile cu care avem parteneriat, sau cum am putea să le facem să se sprijine reciproc, astfel ne-a venit o idee să creăm un fel de depozit numit „fonduri parteneriate”. De menționat faptul că este doar o propunere care este in stadiul de idee, deci nimic nu este incă stabilit, putem să stabilim impreună și să o imbunătățim.

In ce constă ideea: fiecare comunitate plătește o taxă să zicem de 50 de lei o singură dată sau anual, taxa să fie obligatorie pentru cei care vor să fie parteneri cu noi.De exemplu in momentul de fața avem 5 comunități deci ar exista un fond de 250 de lei.

Cum se pot folosi fondul și cine beneficiază de el?
O intrebare bună, cand ne-am gândit la un fond ne-am gândit că ii oferă oportunitatea unei comunități să se dezvolte așa cum nu ar fi putut fără un sprijin, de exemplu dacă comunitatea consideră că ii lipsește o licență pentru o platformă de forum și asta i-ar ajuta iși poate cumpăra o licență din banii stranși de la toate comunitățile. Ca și prioritate inițial ne-am gândit să se facă in ordinea in care o comunitate devine parteneră cu noi, după care ne-am gândit că ar fi de preferat ca fiecare comunitate să aibă un proiect de investiții, ce ar face concret cu banii dacă i-am oferi, alegerea să se facă cu ajutorul voturilor intre comunități, o comunitate votează proiectul altei comunități, voturile fiind private iar după alegere vor fi făcute publice pentru a nu exista dubii.

Să nu existe riscul ca o comunitate să folosească acea suma in alte scopuri am putea să achiziționam noi ceea ce dorește acea comunitate, deși nu am prefera asta o putem face ca siguranță, in cazul in care o comunitate incalcă in mod repetat regulamentul putem cere la vot să fie exclusă iar achizițiile destinate acelei comunități să fie folosite de o alta. Inclusiv statisticile o să fie publice, adică câți bani au existat, de la cine, pentru ce s-au folosit, etc.

Vreau părerea voastra in legătură cu asta, puteți fi și exacți legat de prețuri, regulament, cum ați crede voi că ar fi cel mai potrivit să facem acest lucru și dacă chiar ar ajuta o comunitate cu ceva concret.

Share this page on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest