Lecția7- Despre șefi!

Cei care incă nu au apucat să se angajeze (la stat sau la patron) probabil vor ințelege mai greu ceea ce scrie aici. Când se vor angaja, insă, sigur vor ințelege!
Cei care deja lucrează, la stat sau la patron, știu ce inseamna să ai șefi. Sunt tot felul de șefi. Unii mai buni, alții mai puțin buni. Insă, dacă ai schimbat cumva mai multe locuri de muncă, ai observat in mod sigur: toți șefii sunt tot șefi, până la urmă.

Normal, tu te-ai angajat ca să-ți faci datoria la locul de muncă și să primești niște bani pentru asta. Și hai să recunoaștem cinstit: câți oameni merg din plăcere la serviciu?
Știu aproape sigur că tu mergi la serviciu ca să-ți faci treaba și să incasezi salariul. Să nu-mi spui că iți face o reală plăcere serviciul tau !? Cazurile celor care iși exercită profesia din sinceră pasiune sunt foarte rare !
Și atunci, dacă tu mergi la serviciu doar din obligație, cum oare să-ți placă sincer ceea ce faci tu la serviciu? Este logic, nu-i așa ? Și un șef inteligent ar trebui să ințeleagă asta. Numai că eu nu am intâlnit incă astfel de șefi.

Cel mai logic ar fi ca șeful să aprecieze că tu ai bunăvoința să vii la serviciu și că iți faci treaba pentru care ești prea puțin plătit. Dar nu! Șeful vrea să vada ca ție chiar iți place ceea ce faci la serviciu! Și dacă nu iți place, vina este numai a ta!
Desigur, șeful „te va lua la ochi” și va incepe să spună mai multe decât trebuie. De fapt, șeful o să te facă să te simți ca și cum ai fi ultimul om. Demnitatea iți este pur și simplu calcată in picioare ! Iar tu trebuie să inghiți și să rabzi ! Că de, ai nevoie de serviciu și de salariu ca să supraviețuiești. Of, ce fel de viață mai e și asta?

Cam asta iți aduce serviciul, până imbătrânești și probabil mai iei la urmă pensie de supraviețuire.
Trebuie să rabzi și să inghiți tot felul de mizerii. Și pentru ce ? Pentru un amărât de salariu care abia iți ajunge de pe o zi pe alta. Acum pune-ți o intrebare sincera: Chiar iți face o reala placere acest stil de viața?
Cât de mari eforturi ai fi in stare să faci ca să scapi din această efectivă capcană in care te afli? Se merită să faci astfel de eforturi?

E clar, ca să scapi din capcana serviciului și a șefilor trebuie să faci un sacrificiu.

Intrebarea este : Rezultatul final este mai important pentru tine decât sacrificiul pe care il faci ? Rezultatul final al acestui sacrificiu este: libertatea. Da, mai există și o altă cale prin care poți câștiga bani și să nu mai ai nevoie de serviciu. Desigur, nimeni nu te poate obliga să urmezi această cale, dacă tu nu vrei.

Este doar alegerea ta: Preferi in continuare să rabzi și să inghiți mizeriile pe care nu le meriți.
Sau
Sacrifici efortul de a-ți construi o altă sursă de venit, astfel incat să ai libertatea de a face ceea ce vrei tu și de a nu mai sta la cheremul nimanui.

Dacă ai citit până la capât acestă lectie, cuvintele mele iți vor rasuna in urechi de fiecare dată când șefii iți vor călca in picioare demnitatea și te vor face să te simți ca și cum ai fi ultimul om.

Reține : Tu ești arhitectul sorții tale !
Tu faci totul conform voinței tale.
Dacă tu vrei să suporti șefii, așa va fi.
Dacă tu vrei să nu mai ai de-a face cu șefii, așa va fi.

Tu decizi !

Share this page on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest