Lecția2-Sistemul pe care il cunoaște toată lumea!

Este ceva absolut normal ca fiecare om să-și dorească mai mult de la viață. Cine nu ar vrea să caștige mai mulți bani, de exemplu ? Rețeta caștigării banilor nu este chiar la indemana oricui, insa. Oamenii vor să caștige mai mult, dar prea puțini realizează că mai intâi este necesară INFORMAȚIA care să-i conducă pe drumul spre venituri suplimentare tot mai mari.

Așadar, mai intâi INFORMAȚIA , apoi BANII.

Dacă iți lipsesc informațiile necesare, automat iți va lipsi și știinta facerii banilor. Tot ce trebuie să faci este să citești aceste articole, din care vei invăța ceva ce nu se invață la scoală: cum să faci adevarata avere.

Știi câte sisteme legale de câștigat bani exista? Tu știi in care sistem ești chiar in acest moment?
Voi prezenta acum sistemul pe care il cunoaște deja toată lumea: Vinzi timpul tău pe bani

In acest sistem sunt cuprinși angajații și liber-profesioniștii. De exemplu, un funcționar care merge la servici zi de zi, câte 8 ore, primește bani pentru timpul in care el este prezent la servici și prestează munca pentru care s-a pregatit. In cazul in care funcționarul ar decide să nu mai meargă la servici, el nu ar mai primi bani. Desigur, este foarte necesar bunului mers al societății să existe oameni care să-și vândă o parte din timpul lor pe bani. Problema insă este cât de eficient este un astfel de sistem, pentru cei care vor să-și sporească veniturile.

De exemplu, un profesor vrea să vândă mai mult din timpul lui și să caștige mai mulți bani. Este posibil acest lucru la servici? Nu prea. Doar in cazul in care profesorul mai meditează niște elevi, câștigă bani suplimentari. Insa sistemul este același : el doar a mai vândut ceva din timpul lui. Chiar și un medic super specializat intr-un anumit domeniu, care câștigă foarte bine este inclus in același sistem : iși vinde o parte din timpul lui pentru a primi bani in schimb. Dacă medicul ar decide să nu mai meargă la cabinet, să ofere consultații, să facă operații, el nu mai primește bani. Din acest punct de vedere intre un medic super specializat și un gunoier nu este absolut nici o diferență, pentru că amandoi iși vând timpul pentru bani.

Liber-profesioniștii sunt și ei incluși in acest sistem. Să spunem că un webdesigner caștiga foarte bine din ceea ce face el. Insă sistemul e același: el nu poate realiza pagini web decat intr-un numar limitat de ore.
Toți cei care primesc bani in schimbul timpului lor intâlnesc aceeași limitare. Fiecare om are la dispoziție un timp limitat. Nimeni pe lumea asta nu dispune de mai mult de 24 de ore pe zi! Deoarece timpul fiecărui om este limitat (doar 24 de ore pe zi), venitul obținut intr-un astfel de sistem va fi intotdeauna limitat!
Care este diferența dintre cei care se chinuiesc toată viața lor cu un venit limitat și cei care reușesc să câștige averi? Ce diferență este intre un simplu angajat și un intreprinzător care câștigă mii de dolari lunar?
Tentatia este sa spui că intreprinzătorul a avut bani pe care să-i investească sau s-a nascut bogat. Parțial corect. De ce parțial? Pentru că există oameni care au reușit să facă averi fară să aibă bani de investit. Tot ce au făcut ei a fost să investească in mod corect timpul lor și să iși schimbe modul de gandire. Poți câștiga foarte mulți bani dacă vei invăța să investești eficient timpul tău. Daca nu faci asta, vei ramâne pentru toată viața in acest sistem in care iți vinzi timpul pe bani. Desigur e necesar si asta. Problema e dacă alegi numai acest sistem. Astăzi muncim 50 de ore pe saptămână…50 de saptămâni pe an…vreme de 50 de ani, apoi ne pensionam cu 50 % dintr-un venit care nu ne ajunge azi ca să traim.

Atunci când iți vinzi timpul pe bani, primești ceea ce ai investit, nici mai mult, nici mai puțin. Singura cale de a-ți spori venitul este să muncești mai multe ore sau să obții o mărire de salariu. La prima vedere, este destul de cinstit așa. Problema este că, indiferent cât ai caștiga pe oră, iți poți mari venitul intotdeauna cu o limită, pentru că și timpul tău este limitat. Nu poți munci, să spunem, 80 de ore pe zi, pentru a câștiga și mai mulți bani.
Să luam cazul unui angajat la o companie multinaționala. Acolo salariul este destul de mare. Este adevărat că acel angajat caștigă o mulțime de bani. Dar reversul medaliei este ca el a devenit un Sclav Al Serviciului! Se simte incolțit ! Este frustrat… și…nefericit, dar nu știe ce ar putea să schimbe. Așa că se duce in continuare in mina de sare, dandu-și timpul pe bani și sperand că lucrurile se vor imbunătăți, dar in inima lui știe ca nu se va schimba nimic.

Un angajat plătit la nivel occidental are un stil de viață de invidiat, dar plătește un preț foarte, foarte mare pentru acest stil de viață, deoarece și-a pus gaj propria libertate. El are un venit temporar, dar nu are libertatea de a veni și a pleca dupa cum poftește. Este legat de slujba sa, pentru că este prizonierul propriului său stil de viață. Angajatul trebuie să meargă la servici in fiecare zi, indiferent dacă ii place sau nu. Dacă nu merge la servici, nu este plătit. Daca nu este plătit, nu platește nici rata la casă, nici ratele la mașina, nici facturile…etc. Mai este de mirare că atat de mulți oameni de carieră suferă prematur un atac cardiac? Nu toți oamenii dispun de aceeași bani. Insă toți oamenii dispun de aceeași cantitate de timp (24 de ore pe zi), chiar și tu, astfel că poți la fel de bine să caștigi adevarata avere investind in mod corect timpul tău.

Angajații și liber-profesioniștii iși vând timpul pe bani și trâiesc mereu in așa-numita capcanâ timp contra bani : capcana propriului lor stil de viață. Nu vor putea ieși din aceastâ capcană lucrând in același sistem, pentru câ timpul fiecârui om este limitat. Și totuși, cum se poate ieși din capcană? Care este calea prin care să poți câștiga din ce in ce mai mulți bani și să faci ce vrei cu tot timpul tău, sa te bucuri așa cum vrei tu de toate cele 24 de ore pe care le ai zilnic?

Despre aceste lucruri vom discuta in lecția urmatoare, rămâi aproape!

Share this page on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest