Lecția4- ABC-ul oamenilor bogați!

Sistemul „vinzi timpul contra bani” poate fi necesar, până la un punct. Important este ce hotărăști să faci mai departe: rămâi numai in acest sistem sau pui banii și timpul să lucreze pentru tine și astfel să devii cu adevarat liber-financiar ?

Descoperă ABC-ul financiar:

O noțiune fundamentală din ABC-ul financiar o reprezintă PASIVELE.
Căt mai simplu și pe ințeles, pasivele inseamnă ceea ce-ți scoate bani din buzunar. Hai să analizăm cateva exemple, ca să intelegi tu cât mai bine ce inseamnă pasivele. Să spunem că ești salariat, iar salariul primit lunar iți permite să faci rate pentru a cumpăra o mașina noua. Este necesară mașina? Desigur. Insă, ai investit in pasive, adică in ceva care nu-ți mai aduce alți bani. Când cumperi un televizor, ai investit in pasive, pentru că televizorul nu-ți mai aduce alți bani. Când cumperi haine scumpe, ai investit in pasive, pentru că aceste haine nu-ți mai aduc alți bani. Când cumperi mobilier, ai investit in pasive, pentru că acest mobilier nu-ți mai aduce alți bani. Trebuie să ințelegi corect: nimeni nu-ți interzice să cumperi mașini, haine sau obiecte de lux. Problema este că mulți oameni aleg doar această „cursă a șobolanului „: banii pe care ii câștigă ii investesc numai in pasive, adică in ceva ce nu le mai aduce alți bani. Și pentru că aceste pasive nu le mai aduc alți bani, vor fi nevoiți sa „cerșeasca ” o mărire de salariu sau să muncească mai multe ore, ca să caștige mai mulți bani. Iar banii obținuti in plus ii vor investi iar in alte pasive și tot așa: „cursa șobolanului” se repetă. “Cursa șobolanului” inseamnă să faci același lucru iar și iar la nesfârsit.
Cum iți dai seama dacă investești in pasive? Simplu: gândește-te dacă acel „ceva” in care ai investit iți mai aduce alți bani. Exemple se pot da nenumărate. Atunci când banii se duc pentru a cumpăra o batistă, farfurii, mancare, mașini, haine, bijuterii, cărți, electrocasnice, tablouri, animale, etc, etc, etc, ai achiziționat pasive, dacă acestea nu-ți mai aduc alți bani. Repet: nu este ceva rău sa cumperi mașină sau alte obiecte care iți sunt necesare. Cei mai mulți oameni au probleme financiare, din doua cauze principale:

1). Sunt „educați” să investească numai in pasive. Aceasta este mentalitatea salariatului (chiar și a liber-profesionistului): să aibă o sursă stabila de bani, pe care apoi să-i cheltuiască. Schema este simplă: caștig bani-cheltuiesc bani. Atât. Lipsește concepția: „pun banii să lucreze pentru mine”.
2). Vor să obțina totul acum, imediat. De exemplu, când cineva reușește să se angajeze cu un salariu mai mare, iși face imediat rate pentru a-și cumpăra o mașina mai buna, un frigider mai bun, un televizor mai bun, un aragaz mai bun, un mobilier mai nou, etc. Pentru a-și achita aceste rate (contravaloarea pasivelor), angajatul va trebui să mearga mereu la servici. Dacă vrea și mai mult lux, va trebui să muncească și mai multe ore și astfel angajatul devine sclavul banilor sau sclavul propriului stil de viață. Este prins pentru totdeauna in „cursa șobolanului”: ca să-și intrețina luxul in care s-a obișnuit să traiască, angajatul va trebui să meargă mereu la muncă, să facă chiar și ore suplimentare. Și astfel, angajatul devine doar un sclav bine plătit. Desigur, exista și oameni care abia iși permit să-și cheltuiasca salariul pe strictul necesar. Insă nici acești oameni nu vor găsi scuze, in cazul in care s-ar gândi să inventarieze mai bine acest „strict necesar”. Aș vrea să răspunzi sincer. Indiferent cât caștigi acum (mult sau putin ), câți bani investești lunar in pasive care, de fapt nu-ți erau așa de necesare și nici alți bani nu-ți mai aduc? Numai tu poți raspunde la intrebarea asta.

Regula este clară : indiferent dacă ai sau nu un loc de muncă, indiferent dacă ai sau nu un salariu mare, atâta vreme cât investești numai in pasive, adică in orice altceva care nu iți aduce alți bani, ci doar iți scoate bani din buzunar, vei fi un simplu sclav al banilor. Așadar, să investești numai in pasive, inseamnă să te indrepți garantat spre o viața FĂRĂ TIMP LIBER și astfel in schimbul banilor pierzi singurul lucru din lume, care nu il vei mai putea recupera niciodată, adică TIMPUL.

ACTIVELE

Ce sunt activele ?
E simplu. Activele reprezintă „ceva” care iți aduc alți bani dupa ce ai investit in ele,indiferent dacă lucrezi sau nu. De exemplu, investești bani intr-un apartament, pe care il oferi apoi in chirie. Apartamentul face parte din categoria activelor, in această situație, deorece de pe urma lui câștigi alți bani. Apoi, o parte din banii strânși de pe chirie ii investești in alte apartamente pe care le oferi cu chirie și tot asa. Aceste active iți aduc și mai mulți bani. Profitul il reinvestești mereu in active și așa câștigi din ce in ce mai mulți bani.

Retine regula :
-pasivele sunt ceva care iți scot bani din buzunar, fără să mai aducă și alți bani
-activele sunt ceva care iți aduc alți bani

Desigur, pentru a scăpa de problemele financiare, e necesar să mentii un echilibru. Dai bani și pe pasive, dar să ai grija mereu să investești si in active, adică in ceva care să produca mai departe bani. Inainte de a da banii pe pasive, investește in active și cu banii caștigați din active vei putea cumpăra pasivele.

Cum iți dai seama dacă investești in pasive sau active? Simplu. Iți pui intrebarea: Dacă eu investesc in „acest ceva”, acest „ceva” imi produce in continuare alți bani ?
Daca NU iți produce alți bani, inseamnă că investești in PASIVE.
Daca IȚI produce alți BANI, inseamnă că investești in ACTIVE.

Si acum intrebarea fundamentală:VREI CU ADEVĂRAT SĂ DEVII BOGAT?

Daca tu te mulțumești să ai un simplu serviciu, să-ți duci zilele de azi pe maine, e treaba ta, iți faci viata cum vrei, pentru că fiecare are dreptul de decizie asupra vietii lui. Prin aceste lecții ți-au fost aduse in atenria ta doua instrumente foarte puternice de câștigat bani: VALORIFICAREA și ACTIVELE.

Pe scurt: vei deveni cu adevărat bogat, vei deveni cu adevărat un stapan al banilor, NUMAI DACĂ vei aplica aceste două instrumente:

1. VALORIFICAREA: câștigi bani mulți valorificând efortul mai multor oameni (acesta e principiul verificat deja de cei pe care ii cunoști ca fiind foarte bogați)
2. ACTIVELE : câștigi bani mulți investind in active, adică in ceva care iți produce mereu alți bani.

In afaceri nu mai vinzi timpul tău pe bani, ci il investești, ca să caștigi bani. Va trebui să te obișnuiești cu această idee (poate cam neobișnuita pentru tine), dacă vrei să caștigi bani. Investind doar cate o ora zilnic, din cele cate 24 de ore pe zi, vei permite celor două instrumente VALORIFICAREA și ACTIVELE să-și aducă venituri din ce in ce mai mari.

CU OFERTA PE CARE O SĂ O CUNOȘTI CONCRET IN LECȚIA URMĂTOARE TE VEI INTÂLNI TOATĂ VIAȚA TA, ATÂTA VREME CÂT VEI MAI NAVIGA PE INTERNET, INDIFERENT DE ALEGEREA PE CARE O VEI FACE IN CONTINUARE!
In cazul in care te hotărăști pentru o cariera in afaceri, află ca vei avea in spate un „colos” al afacerilor, un sprijin puternic prin care TU iți vei putea schimba complet stilul de viață, daca asta dorești CU ADEVÂRAT !

Rămăi aproape, in lecția urmatoare vei face cunoștință cu OPORTUNITATEA !

Share this page on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest